Sexarbeidere som pendler mellom destinasjonsland for arbeid og hjemland i EU og Norden har fått liten oppmerksomhet, selv om det utgjør en stor andel av prostitusjonsmarkedet i de ulike landene inkludert Norge.
Astrid Renland
The 17th of December is the international day to end violence against sex workers
Lilith Christine Nepstad Staalesen
I 2014 bebudet justisdepartementet en stortingsmelding på prostitusjonsfeltet. Fire år senere er meldingen lagt død. Hvorfor vet ingen.
Sexarbeid er skatte- og avgiftspliktig næring, men med plikten følger ingen rettigheter. Tvert imot.
Politiet har flere ganger tatt til orde for tvangstesting av personer de frykter kan ha smittsomme sykdommer. HivNorge mener at det er ubegrunnet redsel som skyldes manglende kunnskap om smitterisiko.
I dag, 20. november, er den internasjonale transminnedagen, til minne om alle transpersoner som har blitt myrdet det siste året
Reidar Schei Jessen
Å hevde at sexarbeidere som ber om rettigheter står ansvarlig for myndigheters håndtering av global migrasjon og følgende politikken har for migranter, er i beste fall et uttrykk for dumskap og i verste fall et uttrykk for ondskap.
Vi må slutte å se på sexarbeid som et svart-hvitt-spørsmål.
Lilith Christine Nepstad Staalesen, sexarbeider og aktivist for PION
I dag demonstreres det foran franske ambassader verden over.I dag demonstreres det foran franske ambassader verden over.
Av Lilith Christine Nepstad Staalesen og Astrid Renland
Mens øvrige utesteder i Oslo samarbeider med politiet i kampen mot narkotika og sverger til «just say no!» går drag-artister, skeive utesteder og aktivister sammen for skeive rusbrukeres helse.
Morten Sortodden, Leif-Over Hansen, Andrés Lekanger, Aksel Skorm Refsdal, Dagfinn Hessen Paust, Jim Devillé, Aleksander Divolino
Ja, vi er mot sexkjøpsloven, og er kritiske til hallikparagrafen slik de håndheves i dag. La oss legge bort spekulering og antagelser om hvorfor, og heller diskutere politikk.
Andrés Lekanger, PION og Brita Brekke, leder i FRI OA
Skeive organisasjoner utfordrer den heteronormative kjønnsmaktdiskursen som har dominert sexarbeiderfeltet siden 1980-tallet. Det liker radikalfeministene dårlig.